06 80 223 223

Tapasztalatok és ötletek

A tubus kihúzása

Amikor Annának először behelyezték a tubust, nagyon aggódtam, hogy meghúzza és kijön a helyéről. Egy másik szülő azt mondta, fogjak egy babát és helyezzek rá egy szondát – ugyanolyat, mint Annáé. Utána elmagyaráztuk Annának a baba segítségével, hogy mihez nyúlhat hozzá, mihez nem és mire kell vigyáznia. Ez nekünk nagyon bevált; nagyon szereti a babáját, ezért pontosan azt csinálja, amit a baba is. Azt is tanácsolták, hogy jó módszer lehet az egyujjas kesztyű használata, így a kis ujjacskáit távol tudjuk tartani a szondától, de végül erre nem volt szükség.

Játék kint

Az én gyermekemnél, például ha a parkban játszik, minden kilógó csövet bedugok a ruhájába. Amikor kisebb volt, kezeslábas ruhákat adtunk rá, így mehetett, amerre akart, és nem kellett aggódni, hogy beakad a szonda valahová.

Úszás

Az orvos azt mondta, a button behelyezése után 2-3 héttel elkezdhetünk úszni. Nem volt semmilyen problémánk; arra kellett figyelnünk, hogy a szondát lezárjuk, mielőtt a vízbe megy, de egyébként ugyanolyan volt, mint előtte bármikor. Ez a napjának a legjobb része.

Nyaralás

Nekünk igazából attól függ, mennyi időre megyünk el. A rövid hétvégi kiruccanások egyszerűek. Viszünk magunkkal egy plusz tubust, ha esetleg cserélni kell, viszünk “tápszert” (speciális, gyógyászati célra szánt élelmiszert és egy készlet felszerelést. Használom az ellenőrzőlistám, így pontosan tudom, mit kell vinnünk. A pack felakasztásához simán egy akasztót vagy vállfát használok ahelyett, hogy az infúziós állványt vinném magammal. A hosszabb utak kicsit több tervezést igényelnek, de szeretünk utazni, tavaly hosszú repülőutat tettünk meg minden gond nélkül, csak azt kellett tudnunk, hová fordulhatunk, ha bármi gond merülne fel, de sose történt még semmi.Olvasson további cikkeket a témában!