06 80 223 223

Ajánlás

bevezetésA szülő és gyermeke közt fennálló különleges kapcsolatnak a születés pillanatától fogva kiemelkedő fontosságú, alapvető része a táplálás és a táplálkozás. Amikor gyermekét táplálja, egyben arról is gondoskodik, hogy erős, feltétel nélküli kötődés és bensőséges kapcsolat alakuljon ki kettejük között.

Minden szülőben él a gyermeke egészségével kapcsolatban érzett természetes aggodalom.
Nehéz megélni azt, ha a gyermeknek gondjai vannak az evéssel (pl. nyelési nehézség, rágási problémák). Szintén nehéz az elégtelen táplálkozás okozta fejlődési elmaradással szembesülni.
E problémák egyik megoldása az átmeneti vagy tartós szondatáplálás lehet. Szülőként ilyen esetekben mély érzéseket élhet át.
Ugyancsak elbizonytalanodhat, akár akkor is, ha gyermeke a közelmúltban kapott szondát.
Gyakori érzés a félelem a jövővel kapcsolatban. A jó hír az, hogy sok szülő a későbbiekben arról számol be, megkönnyebbülést jelent számára az a tudat, hogy jól döntött, mert a szondatáplálással megfelelő táplálkozást tud biztosítani gyermekének.

A szondával való együttéléshez időbe telhet az alkalmazkodás. A kezdeti időszakban egyre több gyakorlati kérdés merül majd fel. Ezt a honlapot azért készítettük, hogy Ön mielőbb hiteles információk és a napi praktikus tanácsok birtokába juthasson. Célunk az, hogy a megfelelő támogatás mellett idővel gyermeke szondatáplálásának szakértőjévé váljon, hogy mielőbb megtapasztalhassa a szondatáplálás számos előnyét.
Fontos, hogy úgy érezze, bátran megbeszélheti aggodalmát és kérdését a gyermekét kezelő egészségügyi csapattal, orvossal, dietetikussal, otthonápolóval.

A Nutricia szakértő csapata